Renovatie van de badkamer uitbesteden

Renovatie van de badkamer uitbesteden?

Stapt u telkens met tegenzin de badkamer in, omdat hij echt toe is aan vernieuwing? Dan is een complete badkamerrenovatie waarschijnlijk een goed idee. Bij Installatieservice Amsterdam weten ze precies hoe ze dit voor u aan moeten pakken, zodat u niet lang in de rotzooi van de renovatie hoeft te zitten.

Zeker wanneer u op leeftijd bent is het belangrijk de badkamer in goede conditie te houden. Uit een recent onderzoek blijkt namelijk dat 85% van de ongelukken bij mensen van 65 jaar of ouder, voortkomen uit ongelukken in de badkamer. Dit kan door te gladde tegels komen waarbij de antislip-laag weg is, maar ook door te hoge opstaande randen, een hoge instap bij de douche of loszittende onderdelen.

Renoveren van de badkamer

Wanneer u dan de badkamer wilt laten renoveren begint u altijd eerst met het opstellen van een plan. Wilt u alle badkamermeubels verwijderd hebben, evenals de tegels op de vloer en muur? Schrijft u dit dan op. Vermeld er ook bij wat u hiervoor in de plaats zou willen. Misschien heeft u al jaren een bad in uw badkamer staan waar u nauwelijks nog gebruik van maakt, of heeft u geen tweede toilet terwijl u deze wel graag zou willen. Dit is tijdens de renovatie allemaal mogelijk.

Maar daarnaast kan Installatieservice Amsterdam de badkamer ook voor u uitbreiden wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld wanneer u graag een muur er tussenuit wilt breken voor extra ruimte, voor een inloopdouche of een dubbele wastafel. Al uw wensen kunnen besproken worden.

Het maken van een afspraak

Wanneer u een plan heeft opgesteld doet u er goed aan contact op te nemen, zodat alles besproken kan worden. In het eerste gesprek zal er naar uw plan gekeken worden, maar moet de oude badkamer ook volledig opgemeten worden. Zoals u wellicht begrijpt is het renoveren van een badkamer maatwerk, dit kan niet gedaan worden zonder de juiste afmetingen. Mocht er vervolgens iets in uw plan staan dat niet klopt, of dat niet mogelijk is, dan zal dit met u besproken worden. Uiteraard zal er dan ook gekeken worden naar alternatieven, zodat u alsnog uw droombadkamer kunt krijgen.

Nadat alles is besproken en opgemeten kan er een afspraak gemaakt worden voorde start van de renovatie. Er zal dan ook een inschatting gemaakt worden van de duur van de renovatie, zodat u hier ook rekening mee kunt houden. Uiteraard wordt er rekening met u gehouden en wordt al het sloopafval netjes weggewerkt zodat u hier niet mee opgezadeld zit.

Wat de kosten van een renovatie zijn is echter niet op voorhand te zeggen. Dit ligt aan de grootte van uw badkamer, wat er allemaal gedaan moet worden, welk sanitair u wel of niet behoudt en uiteraard welke nieuwe producten u wilt aanschaffen. Wel is het zo dat het oude sanitair hergebruiken goedkoper is dan nieuw sanitair aanschaffen, maar dan moet dit niet ten koste gaan van uw veiligheid.