offerte-advies-loodgietersbedrijf

Verbruik elektrische vloerverwarming

Heeft u elektrische vloerverwarming of overweegt u dit te nemen, en wilt u graag het verbruik hiervan weten? Er wordt vaak gezegd dat vloerverwarming erg duur in het verbruik is, terwijl dit vaak helemaal niet zo is. een elektrisch vloerverwarmingssysteem is goedkoper in de aanschaf dan de aanschaf van traditionele CV verwarming. Ook scheelt het enorm dat er vrijwel geen onderhoudskosten bij komen kijken. Een ander voordeel is dat u zelf kunt bepalen welk gedeelte u wel of niet wilt verwarmen.

Een belangrijke factor hierin is dat de isolatie onder de vloerverwarming goed moet zijn. Wanneer u beschikt over de juiste isolatie geniet u van een snellere opwarmtijd waardoor het verbruik lager zal zijn. Hoe sneller de opwarmtijd dus is, hoe goedkoper het systeem werkt. Ook kunt u daarnaast nog gebruik maken van een primer. Deze primer isoleert namelijk de ondervloer maar zorgt er daarnaast ook voor dat er geen vocht kan ontstaan.

Toch kan het ook zo zijn dat er behoefte is aan een meer krachtige elektrische vloerverwarming. Dit is bijvoorbeeld het geval in ruimtes met hoge plafonds of in een serre. Hierbij zal een verwarmingssysteem van 200 Watt meer rendement behalen dan de standaard 150 Watt. Ondanks de hogere wattage is het verbruik hiervan meestal niet hoger. Dit komt omdat de opwarmtijd hierbij sneller is, waardoor de elektrische vloerverwarming ook weer eerder uit zal schakelen. Dit komt omdat deze al snel de gewenste temperatuur behaalt. Op deze manier kunt u dus optimaal genieten van uw vloerverwarming en een heerlijk verwarmde ruimte, maar verbruikt u wel veel minder energie.

Onderstaande cijfers geven u een indicatie van de kosten. Echter is dit wel geheel afhankelijk van de grootte van uw woning en de staat hiervan.

Indicatie

  • Badkamer van 3,5 vierkante meter, 2 uur per dag, 3,65 euro per maand
  • Keuken van 6,0 vierkante meter, 4 uur per dag, 7,15 euro per maand
  • Serre 10,0 vierkante meter, 1 uur per dag, 2,15 euro per maand
  • Tuinhuis 12,0 vierkante meter, 4 uur per dag, 19 euro per maand