Verwarming

radiator

Tegenwoordig is er in vrijwel ieder huis wel centrale verwarming te vinden maar, heeft u een woning uit de jaren ’30 gekocht, dan kan het nog weleens zo zijn dat er geen centrale verwarming aanwezig is. Natuurlijk wilt u er warm bij zitten, zeker in de winter. Het plaatsen van verwarming is in dat geval de meest gekozen manier. Heeft u geen centrale verwarming in uw woning maar zou u dit wel graag willen? Dan kunnen wij u daar zeker bij helpen.

De bekendste en meest goedkope manier om uw woning te verwarming is door middel van centrale verwarming in combinatie met radiatoren. Maar daarnaast is het ook mogelijk uw woning te verwarmen door middel van bijvoorbeeld vloerverwarming. De centrale verwarming is een systeem die ervoor zorgt dat de warmte wordt opgewekt door middel van stoom, lucht of water. Dit wordt vervolgens naar de radiatoren geleidt, die er vervolgens voor zorgen dat uw woning aangenaam warm wordt.

Onderhoud verwarming (CV)

Naast het installeren van de centrale verwarming kunnen wij u ook helpen bij het onderhoud hieraan. Dit onderhoud is nodig om een veilige werking en optimale prestaties te blijven behouden. Onderdelen aan de verwarming kunnen verslijten of verroesten, maar kunnen ook verkeerd ingesteld zijn. Daarnaast is het ook denkbaar dat er onveilige situaties kunnen ontstaan doordat er een onvolledige verbranding is waardoor er koolmonoxide kan vrijkomen.

Daarnaast zorgt het regelmatig onderhouden van uw verwarming ervoor dat de levensduur wordt verlengd, er storingen voorkomen worden en uiteraard dat u optimaal kunt blijven genieten van de warmte in uw woning. Ook zorgt u met een regelmatig onderhoud voor een beter rendement. Als laatste bespaar je ook op de stookkosten wanneer er regelmatig onderhoud plaatsvindt. Als uw verwarming optimaal werkt hoeft u niet telkens meer te stoken om het warm te houden in huis.