Vloerverwarming Amsterdam

vloerverwarming-laten-leggen

Vloerverwarming laten installeren? Ons loodgietersbedrijf uit Amsterdam komt vloerverwarming frezen of op een andere wijze bij u leggen in de regio van Amsterdam. Er zijn verschillende manieren waarop u uw woning kunt laten verwarmen. Het verwarmen middels centrale verwarming in combinatie met radiatoren komt het meeste voor, maar ook vloerverwarming wordt steeds populairder. Er zijn verschillende manieren waarop dit gedaan kan worden. Zo kunnen we de verwarmingsslangen infrezen in een betonnen vloer, maar ook door de leidingen op noppenplaten te leggen of op de bestaande vloer in de woning.

Wilt u graag vloerverwarming in een bepaald deel van uw woning, bijvoorbeeld alleen in de woonkamer of juist in de slaapkamer? Dan is dat vaak ook mogelijk. Zo heeft u in het ene vertrek centrale verwarming, maar in de andere kamer wordt gebruik gemaakt van vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen

Bij het frezen van vloerverwarming worden er sleuven in de dekvloer aangebracht door middel van een freesmachine. Deze sleuven worden daarna voorzien van de buis voor de vloerverwarming. Dit is de meest voorkomende manier als het gaat om het plaatsen van vloerverwarming. Deze sleuven komen ongeveer 17mm diep te liggen en zullen tussen de 10 en 20 cm van elkaar af liggen. De sleuven worden gelegd in een slakkenhuispatroon, waardoor de aan- en afvoerslang naast elkaar komen te liggen. Op deze manier wordt de warmte gelijkmatig verdeeld. Een ander groot voordeel is dat het infrezen stofarm gebeurt. Al het stof dat vrij komt wordt namelijk direct opgevangen en afgesloten.

Een voorwaarde voor het infrezen is dat u een vlakke zandcement- of anhydriet dekvloer heeft van minimaal 2,5 cm dik. Ook wanneer u een betonvloer heeft is het mogelijk vloerverwarming in te frezen echter moet dit dan wel met een zwaardere machine waardoor u waarschijnlijk meer geld kwijt bent. Is de vloer niet vlak dan is de kans groot dat er geen sleuven aangebracht kunnen worden. Wanneer dit wel mogelijk is, zullen ze niet overal even diep zijn waardoor de buis ook niet overal diep genoeg ligt. Zorgt u er ook voor dat oude lijmresten volledig verwijderd worden, zodat de vloer helemaal egaal is.

Vloerverwarming met noppenplaat

Een andere populaire manier voor het leggen van vloerverwarming, is door het gebruik van noppenplaten. Hierbij wordt er een noppenplaatsysteem geplaatst op de ondervloer. Vervolgens worden de buizen in de noppen geklikt in de gewenste vorm, dit is meestal het slakkenhuispatroon. De grootste voordelen voor deze vorm van het installeren van vloerverwarming is dat het snel en eenvoudig is, dat hij goede isolatie heeft, een snelle opwarmtijd en dat het toepasbaar is bij zowel hoofd- als bijverwarming.

Deze vorm van isoleren is ook geschikt wanneer de ondervloer niet goed geïsoleerd is. Er zijn namelijk geïsoleerde noppenplaten te verkrijgen die hiervoor gebruikt kunnen worden. Heeft u al wel isolatie liggen? In dat geval kunt u noppenplaten zonder EPS-onderlaag gebruiken.

Vloerverwarming op draadmatten

Het traditioneel aanbrengen van vloerverwarming gebeurt op gegalvaniseerde draadmatten. Deze draadmatten worden op isofoam van 3mm dik geplaatst. Daarop worden dan vervolgens de buizen voor de vloerverwarming geplaatst. Ook bij deze manier van vloerverwarming worden de buizen in een slakkenhuispatroon geplaatst. Daarnaast wordt er in dit geval randisolatie geplaatst langs alle muren, om zo het uitzetten van de vloer op te vangen. Een voorwaarde voor deze vorm van vloerverwarming is wel dat de opbouwhoogte minimaal 5 cm moet zijn. Dit is zonder de dikte van de afwerking van de vloer, zoals bijvoorbeeld parket, tegels of beton. De ondervloer hoeft niet geheel vlak te zijn.

Voor alle drie de manieren geldt dat het leggen van vloerverwarming in principe in één werkdag klaar kan zijn. Uiteraard geldt dit enkel voor het plaatsen van de vloerverwarming, de afwerking van de vloer zoals het plaatsen van tegels, parket of beton, zit hier niet bij in. Voor meer informatie over het leggen van vloerverwarming in Amsterdam en omstreken neem contact op.