Waterinstallatie

installatie-water

Een waterinstallatie aanleggen of de bestaande installatie uitbreiden is een erg specifieke en gespecialiseerde klus. Dit komt onder meer omdat een waterinstallatie gezien kan worden als haardvuur voor risico’s. Zo is het bijvoorbeeld ontzettend belangrijk dat er in uw leidingen geen bacteriën kunnen gaan nestelen, zoals legionella. Een goed advies is hierbij erg belangrijk, zowel bij het aanleggen, aanpassen als onderhouden van uw leidingen.

Wat is legionella

Legionella is een bacterie waar u de legionellagriep van kunt krijgen maar ook een ernstige longontsteking. In het geval van de griep krijgt u antibiotica toegediend, maar bij een ernstig geval kan deze ziekte ook dodelijk zijn. Bent u besmet geraakt, dan kan het 2 tot 19 dagen duren voordat u hier iets van merkt. Echter is het vaak zo dat mensen niet ziek worden na een besmetting. Ondanks dat dit niet heel erg klinkt, is het tegendeel waar. U raakt namelijk besmet via besmette waternevel. Daarom is er een strenge regelgeving van toepassing in het geval van legionella, maar ook voor het aanleggen van waterinstallaties.

Het beheersen van legionella

Zoals u wellicht zult begrijpen is het wenselijk legionella te beheersen én voorkomen na het aanleggen van een waterinstallatie. Sterker nog, voor bepaalde bedrijven zoals een ziekenhuis of zwembad is het zelfs verplicht een legionella risicoanalyse uit te voeren. Maar ook bij u thuis is het uiteraard belangrijk in de gaten te houden of er geen legionella aanwezig is. Daarom regelen wij ook het onderhoud aan uw waterinstallatie. Dit zodat wij ook toezicht kunnen houden op de leidingen en indien nodig een watermonster af kunnen nemen, de temperatuur van het water kunnen meten, weinig gebruikte tappunten door kunnen spoelen en indien nodig de installatie aan kunnen passen. Op deze manier kunnen wij u helpen een legionellabesmetting te voorkomen.